OKULUMUZHAKKINDAREHBERLİK

Rehberlik Servisi Anlayışımız

Bornova Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi olarak amacımız; idare, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılım ve işbirliğiyle öğrencilerimizin anaokulundan üniversiteye kadar uzanan gelişimlerini ilgi ve yetenekleri doğrultusunda takip ederek, psikolojik yönden sağlam, akademik yönden başarılı, öğrendiklerini hayata uygulayabilen, kendisiyle ve çevresiyle barışık, özgüven sahibi bireyler olmalarına yardımcı olmaktır.

Öğrencilerimize yönelik çalışmalar Bornova Koleji Rehberlik Sisteminin (BKRS) ilkelerine uygun olarak yürütülmektedir.

Bireyi Tanıma Çalışmaları(BTÇ) esasında tanıma, izleme, gelişimsel ve önleyici rehberlik anlayışı ile yürütülmektedir. Bu çalışmalar merkeze alınarak rehberlik servisi çalışmaları sınıflandırılmaktadır.

Bornova Koleji tüm kademelerinde Bornova Koleji Kariyer Planlaması (BKP) sistemi doğrultusunda çalışmalar planlanır ve uygulanır.

Rehberlik servisimiz Bireysel Takip Sistemi (BTS) ile; her öğrencimizin kendini rahatlıkla ifade edebileceği sorunlarını çözüp rahatlayacağı ve kendini tanıyarak başarısını arttıracağını ortamlar sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Akademik açıdan öğrencilerimizin ne istediğini bilmesi sosyalleşme süresince yapacağı hataların pozitif yanları eşliğinde içselleştirilmesi ve psikolojik durumunu dengeli bir noktaya oturtması rehberlik çalışmalarımıza ışık tutmaktadır.