Özel Bornova Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerimiz ve İngilizce Öğretmenleri Gözde Pehlivan ile İlke Talak 16-24 Ocak tarihleri arasında San Francisco’da düzenlenen Harvard Model Congress’e delege olarak katıldı.  Öğrencilerimiz Türkiye’den katılan tek okul olarak okulumuzu ve ülkemizi başarıyla temsil etti.

Dört günlük konferans süresince HMCSF, belirlenen konular hakkında beyin fırtınası yapan öğrenciler aynı zamanda mevzuata ilham vermek için gerçek hayattaki senatörlerin, kongre üyelerinin ve özel programların üyelerinin rolünü üstlendi. Bu sayede öğrenciler kendi bakış açılarını da genişletme fırsatı buldu.

2001 yılında kurulan Harvard Model Congress San Francisco, Harvard Üniversitesi lisans öğrencilerinin özel olarak düzenlediği ülkenin en eski hükümet simülasyon konferansıdır. Kısacası HMC, aynı zamanda lise öğrencilerine sunulan en dinamik model kongre simülasyonudur.