İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnovatif Düşünme ve Girişimcilik Akademisi kapsamında yürütülen 'Genç Ahiler Projesi'ne okulumuz da destek oldu.

Liseli gençlerin girişimcilik ve sosyal sorumluluk becerilerini arttırmak amacıyla tasarlanan proje kapsamında Çimentaş Anadolu Lisesinin gönüllü öğrencilerinden oluşan müzik grubu okulumuzda konser verdi. Biletleri 10 liradan satılan konserde genç müzisyenler sesleriyle ve tarzlarıyla büyük beğeni topladı.  Konserden elde edilen gelir aşevi açılması için bağışlandı.

Genç Ahiler Projesi Nedir?

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İmam Hatipliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirdiği Genç Ahiler Projesi'nde, İzmir Kalkınma Ajansı ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan mentor desteği alınacak.

Eğitim 2023 Vizyonu doğrultusunda 'Girişimci Vizyon Hedef İnovasyon' sloganıyla yola çıkılan projede, ortaöğretim öğrencilerine girişimcilik becerisi kazandırılması hedefleniyor.

Gönüllü lise öğrencileri bir araya gelerek faaliyet yürütmek istedikleri alanda işletme kurarak, söz konusu işletmelerden elde edilen kârın önemli bir kısmını, tespit ettikleri bir sosyal sorunun çözümüne destek olmak için kullanıyorlar.