FEN ve ANADOLU LİSESİFEN LİSESİ

Özel Bornova Fen Lisesi, 2005-2006 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı sınav sisteminin sonuçlarına göre ancak merkezi yerleştirmeye bağlı olmaksızın öğrenci kayıtları alınmaktadır.

Okulumuz eğitim öğretime başladığı ilk yıldan itibaren başarılarıyla kendini ispatlamış bir kurumdur. İlk yılımızda TÜBİTAK proje yarışmasında Matematik dalında, TÜRKİYE 3.lüğü kazanılmıştır. 2009 yılında ilk mezunlarını veren okulumuz bu yıldan itibaren Türkiye genelinde sayısal puan ortalamasıyla her yıl ilk 50 okul içinde yer almıştır.

Elbette kurumumuzun bu başarısı bir tesadüf değildir. Bu başarı kurumumuzun sistemli, planlı programlı bir işleyişe sahip oluşu ve deneyimli, donanımlı bir eğitim kadrosu; özenle seçilmiş öğrencilerin birlikteliğiyle ortaya koyduğu bir çalışmadır. Özel Bornova Fen Lisesi olarak öğrencilerimizi akademik yönden zirveye taşımanın yanında milli ve manevi değerlerle donatarak kültürel ve sosyal yönden gelişmelerini de sağlamaktadır.

Okulumuz MEB’in müfredatına uygun olarak öğretimini sürdürürken bir taraftan da öğrenciler için büyük bir önem arz eden YGS ve LYS hazırlıklarıyla ilgili yoğun bir çalışma programı da yürütmektedir.9.,10.,11.sınıf düzeylerinde Fen Lisesinde, yılda 5 adet seviye belirleme sınavı (STS) yapılmaktadır. Seviye belirleme sınav sonuçlarına göre kurs programları planlanmakta, hafta içi ve hafta sonu, öğrenciler  zorunlu tamamlama kurslarına çağırılmaktadır. 9.,10.,11.sınıf düzeylerinde öğrencilerimizin benzer programı hedefleyen öğrencilerle yarışmalarını sağlamak için 5  adet alan yeterlilik sınavı (AYS) uygulanmakta, bu sınavlarda öğrencilerimizin hedefledikleri yüksek öğretim programına göre alan yeterlilikleri ölçülmekte ve geribildirimler yapılmaktadır.Ayrıca YGS çalışmaları 11.sınıftan itibaren başlatılmakta yaz döneminde planlanan hızlandırma programıyla devam etmekte, 12.sınıfta ise her pazartesi uygulanan deneme sınavlarıyla öğrencilerimizin sınav deneyimleri geliştirilmektedir.YGS-LYS hızlandırma programlarıyla öğrencilerimizin sınava hazır hale gelmeleri sağlanmaktadır.

Gençlerimizi olumsuz etkileyecek pek çok faktörün bulunduğu İzmir gibi büyük bir şehirde disiplin ve güvenliğe verdiği önemle kurumumuz ayrı bir değer kazanmaktadır. Ergenlik dönemi, değerler ve karakter eğitimi açısından en önemli dönemlerden biridir. Amacımız, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı ve kişilikli; vatanına, milletine sahip çıkan dahası bunları yüceltmek için tüm imkanları seferber eden bir gençlik yetiştirmektir. Tüm bunları gözeten bir anlayışla kurumumuzda ortak olarak “Değerler Eğitimi” programı yürütülmektedir.

Özel Bornova Fen Lisesi olarak tüm kadromuzla güçlü bir aidiyet duygusuna sahibiz. Ayrılan yollara rağmen mezunlarımızla gönül bağımız her anlamda devam etmektedir.

En son deprem yönetmeliğine uygun olarak güçlendirilen okul binamız ile çağın gelişen eğitim teknolojisine uygun her türlü fiziki şartlar sağlanmıştır.

Okulumuz, fen liselerinin vazgeçilmez bir parçası olan proje çalışmalarında da yurt içinde ve yurt dışında pek çok başarıya imza atmaktadır. Okulumuz öğrencileri TÜBİTAK proje yarışmalarında değişik branşlarda pek çok başarı elde etmesinin yanı sıra Amerika’da yapılan uluslararası bir yarışmada da biyoloji alanında Dünya 1. si olmuştur.