FEN ve ANADOLU LİSESİANADOLU LİSESİ

Anadolu Lisemiz, 1994-1995  eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmiştir.Amacımız öğrencilerimizi İlgi, yetenek ve başarılarına göre iyi bir yüksek öğretim programına yerleştirmektir. Bunun yanı sıra yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edecek  seviyede kullanabilen bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Anadolu Lisesi öğrencilerimizi hedeflediğimiz noktaya taşırken onlara bu yolda katkı sağlayan proje çalışmaları da yapılmaktadır. Okulumuz TUBİTAK proje yarışmalarında matematik dalında İzmir 1.liği, sosyoloji dalında İzmir 1.liği, tarih dalında İzmir 2.liği elde etmiştir.Ayrıca bir  çok projemiz de  bu yarışmalarda sergilenmeye hak kazanmıştır. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı verilerine göre Anadolu lisemizde üniversite yerleştirme oranı  %92’dir.

Elbette kurumumuzun bu başarısı bir tesadüf değildir. Bu başarı kurumumuzun sistemli, planlı programlı bir işleyişe sahip oluşu ve deneyimli, donanımlı bir eğitim kadrosu; özenle seçilmiş öğrencilerin birlikteliğiyle ortaya koyduğu bir çalışmadır. Özel Bornova Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizi akademik yönden zirveye taşımanın yanında milli ve manevi değerlerle donatarak kültürel ve sosyal yönden gelişmelerini de sağlamaktadır.

Öğrencilerimizin lisede elde ettikleri başarı puanları, Ortaöğretim Başarı Puanı olarak YGS-LYS puanlarına eklenerek  sınav başarılarını etkilemektedir. Öğrencilerimiz, ilgi ve yetenekleri dikkate alınarak gelecekte seçmeyi planladıkları meslekler için, gerekli puan türüne göre  uygun seçmeli derslere yönlendirilmektedir.

9.,10.,11.sınıf düzeylerinde Anadolu Lisesinde, yılda 5 adet seviye belirleme sınavı (STS) yapılmaktadır. Seviye belirleme sınav sonuçlarına göre kurs programları planlanmakta, hafta içi ve hafta sonu, öğrenciler  zorunlu tamamlama kurslarına çağırılmaktadır. 9.,10.,11.sınıf düzeylerinde öğrencilerimizin benzer programı hedefleyen öğrencilerle yarışmalarını sağlamak için 5  adet alan yeterlilik sınavı (AYS) uygulanmakta, bu sınavlarda öğrencilerimizin hedefledikleri yüksek öğretim programına göre alan yeterlilikleri ölçülmekte ve geribildirimler yapılmaktadır.Ayrıca YGS çalışmaları 11.sınıftan itibaren başlatılmakta yaz döneminde planlanan hızlandırma programıyla devam etmekte, 12.sınıfta ise her pazartesi uygulanan deneme sınavlarıyla öğrencilerimizin sınav deneyimleri geliştirilmektedir.YGS-LYS hızlandırma programlarıyla öğrencilerimizin sınava hazır hale gelmeleri sağlanmaktadır.

Gençlerimizi olumsuz etkileyecek pek çok faktörün bulunduğu İzmir gibi büyük bir şehirde disiplin ve güvenliğe verdiği önemle kurumumuz ayrı bir değer kazanmaktadır. Ergenlik dönemi, değerler ve karakter eğitimi açısından en önemli dönemlerden biridir. Amacımız, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı ve kişilikli; vatanına, milletine sahip çıkan dahası bunları yüceltmek için tüm imkanları seferber eden bir gençlik yetiştirmektir.Tüm bunları gözeten bir anlayışla kurumumuzda ortak olarak “Değerler Eğitimi” programı yürütülmektedir.

Özel Bornova Anadolu Lisesi olarak tüm kadromuzla güçlü bir aidiyet duygusuna sahibiz. Ayrılan yollara rağmen mezunlarımızla gönül bağımız her anlamda devam etmektedir.

En son deprem yönetmeliğine uygun olarak güçlendirilen okul binamız ile çağın gelişen eğitim teknolojisine uygun her türlü fiziki şartlar sağlanmıştır.